Katar'ı ziyaret etmek için vize başvurusu yapmak çok kolay. Bu sayfada Katar'ı ziyaret edecekler için uygun vizelere ve bu vizelere başvuruyla ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Vizesiz Giriş
Aşağıda yer alan 34 ülkenin vatandaşlarının Katar'a gelmeden önce vize işlemleri yapması gerekmez. Katar'a vardıklarında vize muafiyet belgesi alabilirler. Belge, düzenlendiği tarihten itibaren 180 gün geçerli olacak ve belge sahibine bir veya birden fazla yolculukta 90 gün Katar'da bulunma hakkı sağlayacaktır.

1. Almanya
2. Avusturya
3. Bahamalar
4. Belçika
5. Bulgaristan
6. Çek Cumhuriyeti
7. Danimarka
8. Estonya
9. Finlandiya
10. Fransa
11. Hırvatistan
12. Hollanda
13. İspanya
14. İsveç
15. İsviçre
16. İtalya
17. İzlanda
18. Kıbrıs
19. Letonya
20. Lihtenştayn
21. Litvanya
22. Lüksemburg
23. Macaristan
24. Malezya
25. Malta
26. Norveç
27. Polonya
28. Portekiz
29. Romanya
30. Seyşeller
31. Slovakya
32. Slovenya
33. Türkiye
34. Yunanistan

Aşağıda yer alan 46 ülkenin vatandaşlarının Katar'a gelmeden önce vize işlemleri yapması gerekmez. Katar'a vardıklarında vize muafiyet belgesi alabilirler. Belge, düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün geçerli olacak ve belge sahibine bir veya birden fazla yolculukta 30 gün Katar'da bulunma hakkı sağlayacaktır. Bu belgenin süresi 30 gün daha uzatılabilir.

1. Amerika Birleşik Devletleri
2. Andorra
3. Arjantin
4. Avustralya
5. Azerbaycan
6. Beyaz Rusya
7. Bolivya
8. Brezilya
9. Brunei
10. Birleşik Krallık
11. Çin
12. Endonezya
13. Ekvador
14. Gürcistan
15. Güney Afrika
16. Güney Kore
17. Guyana
18. Hindistan
19. Hong Kong
20. İrlanda
21. Japonya
22. Kanada
23. Kazakistan
24. Kolombiya
25. Kosta Rika
26. Küba
27. Lübnan
28. Makedonya
29. Maldivler
30. Meksika
31. Moldova
32. Monako
33. Şili
34. Panama
35. Paraguay
36. Peru
37. Rusya
38. San Marino
39. Singapur
40. Surinam
41. Tayland
42. Ukrayna
43. Uruguay
44. Vatikan
45. Venezuela
46. Yeni Zelanda

Katar Turist Vizesi
Herhangi bir hava yolu şirketine ait uçakla Katar'a yolculuk edecekler Katar Vize Hizmeti aracılığıyla Katar Turist Vizesi'ne başvurabilir.

Katar Turist Vizesi talebi göndermek için ziyaretçilerin şunları yapması gerekmektedir:

  • Çevrimiçi form doldurmak
  • Gerekli belgeleri (pasaport taramaları ve kişisel fotoğraflar dâhil) yüklemek
  • Hava yolu şirketi rezervasyon bilgilerini göndermek*
  • Geçerli bir Visa veya Mastercard ile İnternet'ten ödeme yapmak

Başvuru tamamlandıktan sonra kırk sekiz (48) saat içinde ziyaretçilere e-postayla vize başvurularına ilişkin yanıt gönderilecektir**.

Katar Vize Hizmeti web sitesine yönlendirilmek için buraya tıklayın.

Not: Katar Hava Yolları ile Katar'a yolculuk edecekler hava yollarının web sitesindeki 'Seyahatlerim' bölümünde oturum açtıktan sonra 'Vize başvurusu' nu seçebilir. Böylece hava yolu şirketi rezervasyon bilgileri otomatik olarak VFS Global sistemi ile ilişkilendirilir ve ziyaretçiler aynı rezervasyon altında hem kendileri hem de kendilerine eşlik edenler için Katar Turist Vizesi başvurusu yapabilir.

Katar Transit Vizesi
En az 5 saatlik kalış süresiyle Katar üzerinden transit geçiş yapan Katar Hava Yolları yolcuları Katar Transit Vizesi'ne başvurabilir. Bu vize ücretsizdir, 96 saat (dört gün) geçerlidir ve her ülkenin yolcuları başvurabilir**.

Katar Transit Vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen buraya tıklayın.

KİK Ülkelerinde Yaşayanlar İçin Ziyaret Vizesi
Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi (KİK) ülkelerinde yaşayan ve onaylanmış meslekleri olanlar ile beraberindekiler Katar'a vardıklarında KİK Ülkelerinde Yaşayanlar İçin Ziyaret Vizesi alabilir. Visa veya Mastercard ile 100 QAR ödenerek alınabilen bu tek girişlik vize 30 gün geçerlidir ve bu sürenin sonunda üç ay için daha yenilenebilir. Bu vize programından yararlanmak isteyen ziyaretçilerden Katar'a giriş yaptıktan sonra mesleklerini belirten resmî belge göstermeleri istenebilir.

Vize Muafiyetleri
Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi ülkeleri (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Umman) vatandaşlarından Katar’a girmek için vize istenmez.

Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi
KİK ülkeleri, Schengen ülkeleri, Avustralya, Kanada, İngiltere, ABD veya Yeni Zelanda'da geçerli bir ikamet izni veya vizeniz bulunuyorsa Katar'ı ziyaret etmek için Elektronik Seyahat Yetkilendirmesinden (ETA) yararlanabilirsiniz.

Bu, uygun ziyaretçilerin seyahat etmeden önce basit bir çevrimiçi başvuru yaparak ETA elde etmelerini sağlayan yeni bir sistemdir.

Formu doldurmak kolaydır. Sizden şunları sağlamanız istenecektir:

  • Katar'da konaklama kanıtına örnek (ör. otel rezervasyonu)
  • dönüş (veya sonraki) seyahat ayrıntılar
  • pasaportunuzun bir kopyası (asgari geçerlilik süresi altı ay)
  • yukarıda belirtilen uygun ülkelerden herhangi birinde oturum izninizin veya vizenizin (asgari geçerlilik süresi 30 gün) bir kopyası.

Talebiniz onaylandıktan sonra* tek bir ziyaretiniz sırasında Katar'da 30 gün kalabilmenizi sağlayan bir Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi (ETA) alacaksınız. Vize, aynı ziyarette kullanılmak üzere çevrimiçi olarak 30 gün daha uzatılabilir. Ülkeyi terk edip geri dönmek isterseniz, Katar'a geri dönmeden önce yeni ETA'ya başvurmanız gerekecektir.

Buradan ETA’ya başvurun veya veya geçerlilik süresini uzatın:www.qatarvisaservice.com.

*Hüküm ve koşullar geçerlidir.
**Tüm vizeler Katar İçişleri Bakanlığı'nın kendi takdirine göre onaylanır ve verilir.

Daha fazla atraksiyon görün