Vize Gerekleri

KATAR’I ZİYARET ETMEK ARTIK DAHA KOLAY

Katar, uyguladığı vize kolaylıklarıyla günümüzde Orta Doğu’da dışa en açık ülke. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler taşıdıkları pasaporta bağlı olarak Katar’a vizesiz veya basit online başvuru formları doldurarak giriş yapabilir.

Bu İnternet sayfası, sizi ilgilendiren vize politikaları ve vize başvurusu yapmanız gerekli ise izlemeniz gereken prosedür hakkında güncel bilgi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Vizesiz Giriş 

80 ülkenin vatandaşları izin verilen farklı kalış süreleriyle Katar’a vizesiz giriş yapma hakkına sahiptir. Uygun ülkelerin vatandaşları Katar’a gelmeden önce vize işlemlerinde bulunmak zorunda olmadan Katar’a vardıklarında vize muafiyet belgesi alabilirler.​

Aşağıda yer alan 34 ülkenin vatandaşları için muafiyet belgesi, düzenlendiği tarihten itibaren 180 gün geçerli olacak ve belge sahibine bir veya birden fazla yolculukta 90 gün Katar’da bulunma hakkı sağlayacaktır.

1. Avusturya
2. Bahamalar
3. Belçika
4. Bulgaristan
5. Hırvatistan
6. Kıbrıs
7. Çek Cumhuriyeti
8. Danimarka
9. Estonya
10. Finlandiya
11. Fransa
12. Almanya

13. Yunanistan
14. Macaristan
15. İzlanda
16. İtalya
17. Letonya
18. Lihtenştayn
19. Litvanya
20. Lüksemburg
21. Malezya
22. Malta
23. Hollanda
24. Norveç

25. Polonya
26. Portekiz
27. Romanya
28. Seyşeller
29. Slovakya
30. Slovenya
31. İspanya
32. İsveç
33. İsviçre
34. Türkiye

Aşağıda yer alan 46 ülkenin vatandaşları için muafiyet belgesi, düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün geçerli olacak ve belge sahibine bir veya birden fazla yolculukta 30 gün Katar’da bulunma hakkı sağlayacaktır. Bu belgenin süresi 30 gün daha uzatılabilir.

1. Andora
2. Arjantin
3. Avustralya
4. Azerbaycan
5. Belarus
6. Bolivya
7. Brezilya
8. Brunei
9. Kanada
10. Şili
11. Çin
12. Kolombiya
13. Kosta Rika
14. Küba
15. Ekvador
16. Gürcistan

17. Guyana
18. Hong Kong
19. Hindistan
20. Endonezya
21. İrlanda
22. Japonya
23. Kazakistan
24. Lübnan
25. Makedonya
26. Maldivler
27. Meksika
28. Moldova
29. Monako
30. Yeni Zelanda
31. Panama
32. Paraguay

33. Peru
34. Rusya
35. San Marino
36. Singapur
37. Güney Afrika
38. Güney Kore
39. Surinam
40. Tayland
41. Ukrayna
42. Birleşik Krallık
43. Amerika Birleşik Devletleri
44. Uruguay
45. Vatikan Şehri
46. Venezuela

Vize muafiyet programı hakkında sorularınız için lütfen SSS sayfamızı kontrol edin.

Elektronik Seyahat İzni Vizesiz giriş hakkı bulunmayan, ancak KİK ülkeleri, Schengen ülkeleri, Avustralya, Kanada, BK, ABD veya Yeni Zelanda’da geçerli ikamet izni veya bu ülkelere giriş vizesi bulunan bireyler seyahatten önce online başvuru formu doldurarak ücretsiz* Elektronik Seyahat İzni (ETA) alabilir.

Formu doldurmak oldukça kolaydır. Temin etmenizin isteneceği belgeler:

• Katar’da yapılacak konaklamaya ilişkin kanıt (ör. otel rezervasyonu veya sizi ağırlayacak kişinin adresi)

• dönüş seyahatinizin (veya başka bir yere yapacağınız seyahatin) ayrıntıları

• pasaportunuzun bir kopyası (en az altı ay geçerlilik süresi olan)

• yukarıda belirtilen ülkelerden herhangi biri için geçerli ikamet izninizin veya vizenizin bir kopyası (en az 30 gün geçerlilik süresi olan).

Talebiniz onaylandığında** tarafınıza verilen Elektronik Seyahat İzni (ETA) ile tek bir ziyarette ülkede 30 gün kalma hakkı sunan varışta Katar vizesi alabilirsiniz. Bu vizenin süresi, aynı ziyaret sırasında kullanılmak üzere bir 30 gün daha uzatılabilir. Ülkeden ayrılıp tekrar dönmek istediğinizde Katar’a geri gelmeden önce yeni bir ETA başvurusu yapmanız gerekir.

ETA başvurusunu şuradan yapabilirsiniz: www.qatarvisaservice.com.

Online Turist Vizesi

Vizesiz giriş veya ETA alma hakkı olmayan bireyler online Turist Vizesi başvurusunda bulunabilir. Herhangi bir hava yolu şirketiyle Katar’a seyahat eden ziyaretçiler Katar Vize Hizmeti sayfası üzerinden Turist Vizesi başvurusunda bulunabilir. Katar Turist Vizesinin ücreti 100 QAR’dir. Turist Vizesi sahipleri tek ziyarette Katar’da 30 gün kalma hakkına sahiptir. Kalış süresi uzatılamaz.
Katar Turist Vizesi talebinde bulunmak için ziyaretçiler şu işlemleri gerçekleştirmelidir:
• çevrimiçi form doldurmak
• gerekli belgeleri yüklemek (pasaport taramaları ve fotoğraf dâhil)
• bir hava yolu şirketiyle yapılan rezervasyona ilişkin bilgileri temin etmek
• geçerli bir Visa veya Mastercard kartıyla çevrimiçi ödeme yapmak

Başvuru tamamlandığında vize başvurularına ilişkin cevap ziyaretçilere e-posta yoluyla iletilecektir.

Katar Vize Hizmeti web sitesine dönmek için buraya tıklayın.

Not: Katar’a Qatar Airways ile seyahat eden ziyaretçiler, hava yolu şirketinin web sitesinde 'My Trips' (Seyahatlerim) bölümüne giriş yaptıktan sonra 'Apply for a visa' (Vize başvurusu yap) bağlantısına tıklayabilir. Bu bağlantı sizi otomatik olarak Katar Vize Hizmeti web sitesine yönlendirir. Ziyaretçiler burada aynı rezervasyon altında kendileri ve onlara eşlik eden kişiler için Katar Turist Vizesi başvurusunda bulunabilir.

Katar Transit Vizesi

Katar’da aktarma yapan ve en az 5 saat duraklayacak olan Qatar Airways yolcuları, Katar Transit Vizesi başvurusunda bulunabilir. Vize, ücretsiz ve 96 saat (dört gün) geçerli olup tüm ülkelerin vatandaşlarının kullanımına açıktır.

Katar Transit Vizesi hakkında daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayın.

KİK Yerlisi Ziyaret Vizesi
Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi (KİK) ülkelerinde yaşayan, onaylanmış meslek sahibi bireyler ve onlara eşlik eden kişiler Katar’a vardıklarında KİK Yerlisi Ziyaret Vizesi alabilirler.

Tek girişte geçerli olan bu vize, Visa veya Mastercard kart ile ödenebilecek 100 QAR karşılığında alınabilir. Vize 30 gün geçerlidir ve ek üç aylık bir süre için yenilenebilir. Bu vize programından yararlanmak isteyen ziyaretçilerden Katar’a girdiklerinde mesleklerini bildiren resmî belgeler sunması istenebilir.

Vize Muafiyetleri
Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi (KİK) ülkelerinin (Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) vatandaşlarının Katar’a girmek için vize alması gerekmez.

*Sadece hizmet ücretleri alınır.

**Tüm vizeler sadece Katar İçişleri Bakanlığı’nın takdirinde onaylanır ve düzenlenir.

Daha fazla atraksiyon görün